''Zincir'' Kısa Filminin Çekimleri İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Uzmanı Abdülkadir Üregil'in koordinatörlüğünde, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı ''Zincir'' adlı kısa film projesinin çekimleri, üniversitenin Sütlüce kampüsünde başladı.

Üregil'in daha önce gerçekleştirdiği senaryo atölyesinin uygulamalı bir devamı niteliğinde olan çalışmada öğrenciler; senaryo yazımından post prodüksiyona kadar geçen film çekim sürecinin tüm aşamalarını öğrenme şansı yakalıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde öğrenim gören ve sinemaya ilgi duyan öğrencilerin katıldığı çekimlerde, katılımcı öğrenciler hem kamera önünde hem de kamera arkasında görev alarak yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası süreçlerinin her birinde deneyim kazanıyor.  ''Zincir'' kısa filminin çekimlerinin kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Filmin gösteriminin İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, akademik ve idari kadronun katılımıyla yapılması planlanıyor.