Üniversite-Belediye İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı

Üniversite-Belediye İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı

ÜNİVERSİTE-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İÇİN İLK ADIM ATILDI.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, Kâğıthane Belediyesi Başkan Yardımcıları Nedret Apaydın ve Yunus Emre Ağaoğlu ile bir araya geldi. Ziyaretin gündeminde üniversite ve belediye işbirliğinde yapılması muhtemel sosyal sorumluluk projeleri vardı. Topluma katkı sağlayacak projeler için ilk adımlar atıldı.

Aktaş, 'Toplumların kültürel gelişmesi ve ekonomik kalkınmasında üniversitelerin rolü büyüktür. Üniversiteler bulundukları bölgelere her açıdan katkı sunmalıdır ve insanların hayatına dokunan çalışmalar yapmayı başarmalıdır. Üniversitelerde üretilen akademik çalışmalar, öncelikle üniversite öğrencilerine ve sonra toplumun tüm katmanlarına ulaşarak fayda sağlamalıdır. Toplumsal gelişme bir bütün içinde ilerleyen ve bilimsel altyapısı sağlam bir perspektifle mümkündür'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği içinde olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcıları Apaydın ve Ağaoğlu ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek ''Belediyemizin yaptığı hemen tüm çalışmaları birer sosyal sorumluluk projesi bağlamında değerlendirebiliriz. Bugün yaptığımız tüm çalışmalarda bilimsel altyapının ne kadar önemli olduğunu gözlemliyoruz. Çünkü yapılan her işin topluma maksimum fayda sağlaması, ancak bilimsel bir altyapı ile ve sistemli bir ilerleme ile mümkündür. Bu açıdan üniversitelerimizin akademik birikimi, bize sahada hangi konulara ne şekilde odaklanmamız gerektiği konusunda önemli fikir ve katkı sunmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Ziyaret çerçevesinde Kağıthane Deresi'nde "Sadabad Sandal Gezisi" yapan heyet, Kağıthane Belediyesi Sedef Atölyesi’ni de ziyaret ederek ilçenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi aldı. Buluşma, hatıra fotoğrafı ve hediye takdimi ile sona erdi.

×