Uluslararası Vegan Festivali ‘‘İstanbul Vegfest’’ Kadıköy’de Ziyaretçilerini Ağırladı.

Uluslararası Vegan Festivali ‘‘İstanbul Vegfest’’ Kadıköy’de Ziyaretçilerini Ağırladı.

Vegan Derneği Türkiye (TVD) tarafından organize edilen İstanbul Vegfest, Festival Park Kadıköy’de ziyaretçilerini ağırladı. Birleşmiş Milletlerin güncel verilerine göre; çevresel faktörler, gıda endüstrisindeki gelişmeler ve sağlık problemlerindeki artışlar gibi birçok etkene bağlı olarak, dünyada vegan felsefi yaşam biçimini benimseyen nüfusun hızla artış gösterdiği belirtiliyor. Bu akım mevcut artış hızını devam ettirirse, gelecek 10 yıl içinde en az 10 insandan 1’inin vegan olacağı öngörülüyor.

Küresel çaptaki vegan yaşam eğilimi Türkiye’de de kendini gösteriyor. Ülkemizde ilk kez 2017 yılında Vegan Derneği Türkiye (TVD) ortak organizasyonu ve Didim Belediyesi ev sahipliğiyle düzenlenen Vegfest, 2018 yılından itibaren Uluslararası İstanbul Vegfest adıyla İstanbul’a taşındı. Vegan olanlar kadar olmayanlara da ulaşmayı amaçlayan Uluslararası İstanbul Vegfest ,2020 ve 2021 yıllarında Covid-19 pandemi önlemleri sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenmişti.

İki yılın sonunda fiziki ortamda gerçekleştirilen Festival; 2 günde düzenlenen 25 oturumda 53 konuğu ağırladı. İki gün boyunca “Veganlığa davet” konsepti ve #YaşamaŞansVer etiketiyle özdeşleşen Vegfest’te; söyleşiler, defileler, müzik dinletileri ve panellerden, vegan yemek atölyeleri ve tadımlarına; belgesel gösterimleri ve sergilerden, çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölyelere kadar pek çok farklı oturum gerçekleştirildi.

Önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanan Uluslararası İstanbul Vegfest hakkındaki güncel bilgilere https://vegfest.istanbul adresinden ulaşabilirsiniz.

HABER: Bahar Mert (Medya ve İletişim Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi)

FOTOĞRAFLAR: Bahar Mert

 

×