‘‘Türkiye’nin Daha Çok Sayıda Yazılımcıya İhtiyacı Var’’ Geniş Açı Programında Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ve Dr. Mehmet Demir konuğumuz oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ve Polinity Group CEO’su Dr. Mehmet Demir, Geniş Açı’da İsmail Mücahit Aydemir’in sorularını yanıtladı.

Yazılımcı adaylarının ve yazılımcı olmak isteyen gençlerin farklı yollardan bu eğitimi alabildiğine dikkati çeken Dr. Demir, ‘‘Türkiye’de ve dünyada nitelikli yazılım profesyonellerine ihtiyaç bulunmakta. Gençler kodlama bilgisi ve yabancı dil konusunda derinleşmeli. Bu işin nitelikli eğitimi veren üniversitelerimiz ve akademilerimiz var’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Akademik Disiplin Vizyonunuzu Değiştirir’’

Yazılım sektöründe ‘alaylı’ kavramının da varlığına dikkati çeken Prof. Zaim ise ‘‘Üniversite okumak, akademik bir disiplinden geçmek öğrencileri sadece yazılımcı yapmıyor, aynı zamanda dünya görüşü ve vizyon kazandırıyor. Bu sebeple mutlaka akademik disiplini görmelerini öneriyorum’’ şeklinde konuştu.

Ebeveynlere ve yazılımcı adaylarına nitelikli öneriler içeren programda sektörün beklentileri de dile getirildi.

İzlemek İçin Tıklayın