“Türkiye’de Müzik Yayıncılığı ve TRT Müzik” Webinarı

“Türkiye’de Müzik Yayıncılığı ve TRT Müzik” Webinarı

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, "Türkiye’de müzik temalı televizyon yayıncılığı ve TRT Müzik" başlıklı bir webinar düzenliyor. Dr.Kenan Bölükbaş’ın konuşmacı olarak katılacağı webinar, 26 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ve TRT Müzik Kanalının Koordinatörü Dr.Kenan Bölükbaş’ın konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye’de müzik temalı televizyon yayıncılığı ve TRT Müzik" başlıklı webinarda, ülkemizde müzik temalı televizyon yayıncılığının tarihsel süreçte gelişim eğilimi ve müzik yayıncılığının içeriği tartışılarak, 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren TRT Müzik Kanalı yayın akışı özellikleriyle irdelenecek. Moderatörlüğünü İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Füsun Alver’in gerçekleştireceği webinar, üniversitenin resmi YouYube Kanalından canlı olarak saat 11:00’de yayınlanmaya başlayacak. 

Dr.Kenan Bölükbaş Kimdir?

1975 yılında Samsun Ladik’te doğdu. 1996’da Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 2003’te Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans eğitimini, 2016’da Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde doktorasını tamamladı. 2016 – 2020 yılları arasında Marmara Üniversitesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1999 yılında TRT’ye prodüktör olarak atandı. 1999 – 2004 yılları arasında TRT GAP Diyarbakır Radyosunda, 2004 – 2019 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda prodüktör olarak çalıştı. 2017 – 2019 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Müdürü olarak görev yaptı. 17 Ekim 2019 tarihinden beri TRT Müzik Kanal Koordinatörü olarak görevine devam ediyor.

Kenan Bölükbaş, “İnternet ve Toplum”, “Herkes için İletişim” adlı kitaplarda bölüm yazarlığı yaptı. “Siyasal İletişim – Temel Kavramlar” kitabının çevirisini gerçekleştirdi. 2020 yılında, “Türkiye’de Radyo Tiyatrolarının İlk Yılları (1941 – 1948) Radyofonik Piyesler” adlı çalışması ve “Türkiye’de İnanç Gruplarının Kültürel Varoluşunda Topluluk Radyolarının Rolü” başlıklı  doktora tezi kitap olarak yayımlandı.  2006 ve 2008 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü”nü kazanan Kenan Bölükbaş, evli ve iki çocuk babası.

×