TRT World Citizen Talks Podcast Yayını, İstanbul Ticaret Üniversitesi Stüdyolarında Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

TRT World Citizen Talks Podcast Yayını, İstanbul Ticaret Üniversitesi Stüdyolarında Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

TRT World Citizen tarafından hazırlanıp sunulan Citizen Talks Podcast Yayınları; insani yardım uzmanları ve aktivistler, sanatçılar ve değişim yaratanlarla yapılan tartışmaları içeriyor. Toplumumuzu ve dünyayı şekillendiren küresel insani sorunları araştıran bir podcast dizisi olan Citizen Talks’da aynı zamanda erişilebilirlik başlığı de önemli bir yer tutuyor. 

Citizen Talks Podcast Yayınlarının son bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi stüdyolarında, üniversite öğrencilerinin de seyirci olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Podcast yayınında öğrenciler de sorularıyla programda yer aldı. 

Hatice Nur Keskin’in sunumuyla gerçekleştirilen ‘‘Engelleri Aşmak: Erişilebilirlik Ve Kapsayıcılık İçin Yenilikçi Teknolojiler’’ başlıklı bölüme Dünyanın İlk Akıllı Bastonunu İcat Eden ve Young Guru Academy'de (YGA) görme engelliler için yenilikçi teknolojiler geliştiren Kürşat Ceylan konuk oldu. Programda erişilebilirliğe öncelik vermenin öneminden, teknolojinin engelleri yıkma yollarına kadar, engelli bireyler için nasıl daha eşitlikçi bir toplum oluşturabileceğine kadar pek çok noktaya temas edildi. 

Öğrencilerin de soru ve düşünceleri ile katıldıkları podcastte, öğrenciler bulundukları topluluklarda erişilebilirliği ve kapsayıcılığı nasıl geliştirebileceklerine dair düşüncelerini paylaştı. 

Engelleri yıkmak ve ilham yaratmak için stüdyodan üniversiteye taşınan ve üniversite öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen podcast yayını, dinleyicilerinin ve üniversite öğrencilerinin büyük beğenisini kazandı.

Citizen Talks Podcast’in İlgili Bölümünü Spotify’da Dinlemek İçin Tıklayın

Citizen Talks Podcast’in İlgili Bölümünü Youtube’da İzlemek İçin Tıklayın

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×