Spor Spikeri ve Habercisi İbrahim Demir TİMM TV’de

Spor Spikeri ve Habercisi İbrahim Demir TİMM TV’de

İstanbul Ticaret Üniversitesi stüdyosunda, moderatörlüğünü Yusuf Dilber ve Rabia Dede'nin yapmış olduğu, spor spikeri ve habercisi İbrahim Demir'in konuk olduğu "Sektörün İçinden" programında keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Uzun yıllar sektörün içinde yer almış, spor spikerliği, sunuculuk ve editörlük gibi görevlerde yer alan İbrahim Demir, sektörde yaşadığı tecrübelerini geleceğin iletişimcileriyle paylaştı. Mesleğe attığı ilk adımları, okul dönemlerinde yaptığı çalışmaları anlatırken aynı zamanda da gençlere ilham verecek örneklerde bulunan İbrahim Demir “Spor spikerliği yapacak her kişinin mutlaka spor bilgisi ve spor kültürü olmalıdır. Bir spor karşılaşması anlatırken veya spor haberi sunarken her detayın hakimi olmalı ve araştırmalıyız. Özellikle spor camiasını iyi bilmeli ve alt yapı dahi olmak üzere birçok sporcu hakkında bilgi sahibi olmalıyız” ifadelerini kullandı. Ayrıca söyleyişi sırasında ideal bir spor haberinin nasıl olabileceği hakkında detaylar verirken, genç iletişimcilere kelime tekrarından kaçınmaları gerektiğini ve çok sayıda kitap okumaları gerektiği hakkında tavsiyelerde bulundu.

"Spor Müsabakasını Anlatırken Oradaki Heyecanı Bende Yaşıyorum"

Birçok spor müsabakası sunan, özellikle yüksek tempolu basket maçlarını anlatan İbrahim Demir "Spor müsabakalarını anlatırken coşkuyu bastırmak yerine o heyecanı yaşayıp elimden geldiğince seyirciye aktarmaya çalışıyorum. Basketbol gibi temposu yüksek, son dakikasına kadar sonucu belli olmayan karşılaşmalarda seyirciye o heyecanı yaşatmak son derece önemlidir" dedi. Ayrıca spor müsabakası anlatım konusunda da öğrencilere örnekler verdi ve başına gelen yayın öncesi veya canlı yayında yaşadığı önemli tecrübeleri de genç öğrencilerle paylaştı.

"Tuttuğum Takımın Bünyesinde Çalışmak Demek Her Yerde Onları Temsil Etmek Demektir"          

Uzun yıllar Galatasaray TV bünyesinde çalışan, ayrıca koyu bir Galatasaray taraftarı olan İbrahim Demir, spor haberciliğinde bir kulüp bünyesinde çalışmanın ne gibi sorumluluklar yüklediğini anlattı, konuştuğu her kelimenin kulübü temsil ettiğini söyledi.

"Bizim Çocuklarımızın Yabancılardan Eksiği Yok"

Program moderatörlerinin Türk sporundaki en önemli sorunlardan biri olan yabancı kuralı sorusuna cevap veren İbrahim Demir, performansı kötü olan ve sadece kimliği yabancı olduğu için alınan ve bedelinden fazla para teklif eden kulüplerin hata yaptığını ve alt yapılardan çok değerli oyuncaların çıkarılıp onların parlatılmasını gerektiğini söyledi. Ayrıca Türk kulüplerinin içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan da bahseden İbrahim Demir, diğer branşlardaki başarıların yeterince takdir edilmediğini vurguladı.

“Daha Mezun Olmadan, İş Dünyasının Becerilerini Kazanıyorsunuz”

Çekim öncesinde üniversitemizin uygulama birimlerini ziyaret eden Demir, öğrencilerin sahip olduğu TV ve radyo stüdyosu, reji, kurgu odaları gibi imkanların bugüne kadar ziyaret ettiği çoğu üniversitede olmadığını, bu bakımdan öğrencilerin çok şanslı olduğunu dile getirdi. Bu alan ve ekipmanları kullanarak uygulamalar yapan öğrencilerin henüz mezun olmadan sektöre dair beceriler kazandığını, bu sebeple yollarının çok açık olacağını ifade etti.

İbrahim Demir’in konuk olduğu bölüm çok yakında TİMM TV üzerinden paylaşılacak ve Sektörün İçinden programı, önümüzdeki haftalarda medya sektörünün başarılı isimlerini ağırlamaya devam edecek.

Haber: Yusuf Dilber (Medya ve İletişim 3. Sınıf Öğrencisi)

Fotoğraflar: Melike Başer (Medya ve İletişim 3. Sınıf Öğrencisi)

×