Sesli Kütüphane Projesi Başarıyla Yürütülüyor

Sesli Kütüphane Projesi Başarıyla Yürütülüyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri, görme engelli öğrenciler için ders kitaplarını ve materyallerini seslendirme projesi başlattı. Projenin ilk ayağına katılan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Yılmaz tarafından sertifika verildi. Sertifika için düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrencileri tebrik ederek çok önemli bir sorumluluk yüklendiklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Asuman Yılmaz da sosyal sorumluluk projelerinin önemini vurgulayarak öğrencilere teşekkür etti. Sertifika törenine Kütüphane Müdürü Yasin Demirbaş, TİMM Radyo Sorumlusu İsmail Mücahit Aydemir ve Öğrenci Konseyi Başkanı Musa Bekik de katıldı.

Ağırlıklı olarak Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan seslendirme ve prodüksiyon ekibi, sesli kütüphane projesinin ilk ayağı kapsamında görme engelli öğrenciler için yasal mevzuatı seslendirdi. Seslendirme ve prodüksiyon çalışmalar İletişim Fakültesi TİMM Radyo stüdyosunda gerçekleştilriiyor. Prodüksiyon aşamasının da kısa sürede tamamlanması ve üniversitemiz kütüphanesinde öğrencilerin erişimine hazır hale getirilmesi planlanıyor. Proje ekibinde Hukuk Fakültesi’nden Hilal Işık Erdoğan, Gülsüm Serap Köse, Gülnar Haznevi, Zeynep Özcan, Fatih Davut Ejder, Furkan Yıldız ve Muhammet Ali Tilbeç; İletişim Fakültesi’nden Bahar Mert ve Talha Tayyip Aydoğan yer alıyor.

Sesli Kütüphane projesinin İstanbul Ticaret Üniversitesi'ndeki farklı fakültelerden öğrencilerin katkılarıyla sürdürülerek, sesli kütüphane arşivinin zenginleştirilmesi planlanıyor. 

×