‘‘Neden Bugün Olmasın?’’ DIGIDAYS 2023’te 1.Oturum Sona Erdi. 

‘‘Neden Bugün Olmasın?’’ DIGIDAYS 2023’te 1.Oturum Sona Erdi. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencisi Neveser Çizmecioğlu’nun sunduğu, ‘‘Ulusal ve Global Ölçekte E-Ticaret’’ Başlıklı DIGIDAYS 2023’ün birinci oturumunda wnt.com.tr Ceo & Kurucusu Volkan Ceyli konuşmacı olarak yer aldı. 

‘‘e-ticaret alanına yabancıydık’’

Dijitalleşmenin ticari alanda ciddi bir dönüşüme sebep olduğunu ifade eden Ceyli, e-ticarete girmeden önce kavramları iyi anlamak gerektiğini vurguladı. Ceyli, ‘‘Ticareti biliyorduk ama e-ticaret deyince bazı konuları daha yakından anlamamız gerektiğini anladık. 

‘‘İnternetin sınırlarının olmaması benim çok ilgimi çekiyordu: Neden Bugün Olmasın?’’

wnt’nin kuruluş hikayesini anlatan Ceyli, internetin sınırsız ve global erişim imkanına değindi. Küresel ölçekte kabul gören bir isim olmasını öncelediklerini ifade eden Ceyli, işin başında bilenlere danıştıklarını ve genel olarak olumsuz cevaplar aldıklarını söyledi. Hiç kimsenin ‘yapabilirsin’ şeklinde yaklaşmadığını söyleyen Ceyli, şirketin isminin bu sebeple İngilizce ‘neden bugün olmasın’ anlamına gelen ‘‘Why Not Today’’ kavramıyla tanımladı. 

Pazaryeri ile e-Ticaret Siteleri Arasındaki Fark

Mağaza açmak ile AVM açmak arasındaki farkların dijital ortamda pazaryeri platformu açmak ile e-ticaret sitesi açmak arasındaki farklarla benzeştiğini ifade eden Ceyli, ‘‘Sanal bir AVM’de yüzlerce mağazayı bir araya getiriyoruz. Burada pazaryerlerinin en önemli etkisi, müşterilere güvence verir. Mağazalar bireysel web sitelerinde bu güveni her zaman sunamayabilir. Platform çatısı altında bu güveni yakalamaları ve geniş kitlelere ulaşmaları daha kolay olur’’ ifadelerini kullandı. 

‘‘Mağazalarımızı Özenle Seçiyor ve Başarılı Satıcıları Platforma Davet Ediyoruz’’

wnt platformunda satıcı olarak yer almak isteyen mağaza başvurularını titizlikle incelediklerini ve müşteri memnuniyeti düşük olan mağazaları kabul etmediklerini ifade eden Ceyli, ‘‘Güvenilir satıcıları davet ederek, platformumuzda yer almalarını sağlıyoruz. Bu sayede müşteri memnuniyeti yüksek, kaliteli bir platform inşa ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘‘E-Ticaret Ülkemizi Globale Daha Kolay Taşıyor’’ 

Dünyanın farklı ülkelerinde Türk markalarla karşılaştığını ve duygulandığını ifade eden Ceyli, ‘‘Ülkemiz dünyanın her ülkesinde daha fazla yer almaya başladı. E-ticareti kullandığınız zaman başka ülkelerde yer almanız o kadar kolay oluyor ki. E-ticarette geliştiğinizde hangi ülke olduğu fark etmeksizin ‘gel’ diyorlar. O kadar çok talep alıyoruz ki. İnanılmaz bir tekstil, yaş meyve-sebze üretimimiz var ve her alanda üretmeye o kadar hazır bir milletiz ki. Önemli olan dijitale uyum sağlayarak daha fazla ihracat yapabilmek. Siz bunu yaptığınızda talepler de geliyor ve işler daha kolay ilerliyor. Önemli olan istemek ve başlamak’’ dedi.  

‘‘Google’un Yanlış Tıklamaları Ayrıştırması Lazım’’

Reklam gösterimlerine yanlışlıkla tıklayarak siteye giren ve hemen geri çıkan kullanıcılar toplam site ziyaret grafiğini düşürdüğünü ifade eden Ceyli, Google’un gerçek kullanıcılar ile yanlışlıkla tıklayarak siteye girip çıkanları ayrıştırabilmesi gerekiyor. Aksi takdirde sitede 15 dakika harcayan kullanıcıların ortalamasını yanlışlıkla tıklayarak 1 saniye kalan kullanıcılar çok düşürüyor. Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Etkinliğe davet edildiği için teşekkürlerini sunan Ceyli, DIGIDAYS’in markalar, akademi-sektör iş birlikleri ve iletişim dünyası adına önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. 

İzlemek İçin Tıklayın 

Haber: İsmail Mücahit Aydemir 

×