Metro Hatları Uzuyor, Zamandan Kazanıyoruz!

Metro Hatları Uzuyor, Zamandan Kazanıyoruz!

İstanbul’da milyonlarca vatandaşın kullandığı M4 Kadıköy-Tavşantepe ve M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metro istasyonları Ekim ayı itibariyle uzatılıyor.

Yeni yapılanmayla beraber Kadıköy-Tavşantepe hattına Fevzi Çakmak-Hastane-Yaylalar-Şeyhli-Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı durakları eklenerek, yolcuların Kadıköy’den Havalimanına kadar gitmeleri sağlanmış olacak. Özellikle  Metro istasyonunun  Uzunçayır metrobüs hattına iki dakikalık mesafede olması sadece Anadolu yakasındaki yolcular için değil, Avrupa yakasındaki yolcular için de aktarmalı şekilde M4 metrosunu kullanışlı hale getiriyor.

İstanbul Halkı Oldukça Memnun

Uzayan metro hattı konusunda yorumlarını aldığımız vatandaşlarımız da yeni noktaların gelmesinin oldukça doğru ve güzel olduğunu, özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı durağının eklenmiş olmasını adeta ‘‘çok zor gözüken bir puzzleda eksik parçanın tamamlanmış olması’’ gibi değerlendiriyor. Metro hattı uzatılmadan önce genellikle araçla havalimanına gidilmesinden dolayı hem trafik hem de maliyet açısından yük olan bu durum, raylı sistemin gelmesi sayesinde şehir için büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldırmış oluyor.

Bir diğer proje ise M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey istasyonları arasında yapılmakta, yenilenmeyle birlikte güzergahlara Fulya ve Yıldız durakları da eklenecek olup Beşiktaş’a kadar ulaşım kolaylığı sağlanacak. 27 Ekim’e kadar 22.00-06.00 saatleri arasında metro hattında devam eden çalışmalarla birlikte yıl sonuna kadar yeni istasyonların İstanbullularla buluşması planlanıyor.                                                                     

Özellikle Avrupa yakasında ikamet eden vatandaşların aktif olarak kullandığı bu istasyonların çeşitliliğinin artış gösteriyor olması, şehrin toplu ulaşıma bakış açısında pozitif anlamda değer görmesini sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı yeni metro hatları ve benzer  yeni çalışmalarla şehirdeki trafik sorununun en aza indirilmesi planlanıyor.

Haber & Fotoğraf: Serhat Bahadır (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

 

×