Meşherin Yeni Gözdesi: ‘‘Ben Kimse. Sen De Mi Kimsesin?’’ Sergisi

Meşherin Yeni Gözdesi: ‘‘Ben Kimse. Sen De Mi Kimsesin?’’ Sergisi

MEŞHERİN YENİ GÖZDESİ: ‘‘BEN KİMSE. SEN DE Mİ KİMSESİN?’’ SERGİSİ

 

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olarak Eylül 2019’da kapılarını açan Meşher, yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği ‘‘Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?’’ adlı sergi, 44 sanatçının 120’ye yakın eserine ev sahipliği yapıyor. Sergide, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle bu sergiye özel olarak çeşitli mecralarda üretilen yapıtlar ve ödünç alınan eserler yer alıyor.

İsmini Emily Dickinson'ın "Ben Hiç Kimseyim! Sen Kimsin?" şiirinden esinlenerek alan sergi, ziyaretçileri sayısızca ‘‘sen, ben, arzular, anlatılar, imgeler ve yaşanmışlıklar’’ arasında ilişkilerin örüldüğü bir alana davet ediyor. Görsel, işitsel ve dokunsal boyutların iç içe geçtiği bu alanı oluşturan eserler; ten ve ses, ses ve suret, ben ve öteki, insan ve gayri-insan, maddi ve maddi olmayan şeyler arasında çeşitli ilişkilenme biçimlerini deneyim imkânları sunuyor. Bir yandan çağdaş dünyanın yansıma ve yanılsama sorunsallarıyla bağlanırken, diğer yandan tarih boyunca beden, var oluş-yok oluş, kimlik, temsil ile özdeşleştirilen yüz, ayna, gölge, iz gibi öğelere sanatsal bir bakış sunuyor.

‘‘Çünkü Arzu En Az İki Nokta Arasındaki Mesafeyi Gerektirir. Çünkü Ben Varım Eğer ki Sen de Varsan’

Ekho ve Narkissosun yaşadıkları karşılıksız aşk hayatını anlatan sergide, her gün dünyamızda meydana gelen duygular aktarılıyor ve bu duyguların insanı yönlendirdiği ifade ediliyor.

‘‘Ben kimse -sen kimse tüm yüzleri, tüm isimleri alabilir ya da almayabilir. Kendimizi tek bir yüzde, tek bir seste tanımaktan vazgeçmenin zamanı geldi’’

Eğer sizde aşkın tanımını, imkansızlığını yeniden tanımlamak istiyorsanız; Sergi,12 Şubat 2023 tarihine kadar Pazartesi hariç her gün 11.00–19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.  

Haber & Fotoğraflar: Beyzanur Aksaç (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

×