Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı öğrencisi Tugay Sarıkaya, Prof. Dr. Füsun Alver danışmanlığında sürdürdüğü “Kültürel Belleğin, Semt Kimliğinin ve Kültürünün Şekillenmesinde ve Yeniden Üretilmesinde Sanal Toplulukların Etkisi” başlıklı doktora tezini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Sarıkaya'nın mezuniyet törenine, tez danışmanı Prof. Dr. Füsun Alver; Jüri Üyeleri Prof. Dr. Celalettin Aktaş, Prof. Dr. Şebnem Çağlar, Prof.Dr. Oya Şakı Aydın ve Prof. Dr. Güven Büyükbaykal katıldı. İletişim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda jüri üyesi olan Prof. Dr. Celalettin Aktaş, tez danışmanı Prof. Dr. Füsun Alver ve Tugay Sarıkaya’yı tebrik ederken, Jüride yer alan Prof. Dr. Şebnem Çağlar, Prof.Dr. Oya Şakı Aydın ve Prof. Dr. Güven Büyükbaykal’a da katkılarından dolayı teşekkür etti. Başarılı geçen tez savunmasının ardından Prof. Dr. Şebnem Çağlar tarafından cübbesi giydirilen Sarıkaya, jüri üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Tezinde sembolik etkileşimcilik ve kültürel çalışmalar kuramsal yaklaşımları üzerinden sosyal medya üzerindeki sanal semt topluluklarını ele alan Sarıkaya, 35.599 veri ve 20 yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşme üzerinden eleştirel söylem analizi gerçekleştirerek sanal semt topluluklarındaki etkileşim ile bu etkileşimin semt kimliği, kültürü ve belleğine katkısını ortaya koydu.

 

 

×