Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı öğrencisi Nedret Apaydın, Prof. Dr. Muhacir Murat Yeşil danışmanlığında sürdürdüğü “Yeni İletişim Teknolojileri, Dijital Katılım Pratikleri ve Yerel Yönetim: Kağıthane Belediyesi Örneği” başlıklı doktora tezini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Apaydın’ın mezuniyet törenine, tez danışmanı Prof. Dr. Muhacir Murat Yeşil; Jüri Üyeleri Prof. Dr. Zeliha Hepkon, Prof. Dr. Ala Sivas Gülçur, Doç. Dr. Ülkü İlgi Eldem Anar, Dr. Öğretim Üyesi Burak Yenituna katıldı.

Apaydın’ın araştırması, dijital iletişim teknolojileri ile gelişen dijital katılım pratiklerini kuramsal çerçeveyle ortaya koyuyor. Yerel yönetimlerin dijitalleşme olgusuna dönük çalışmaları ve dijital katılım pratiklerinin yerel yönetim olgusu üzerindeki rolü de çalışmada ele alınıyor.

Bu çerçevede Kağıthane Belediyesi’nin örneklem alındığı çalışma; dijitalleşme, dijital iletişim, dijital katılım ve yerel yöneticilik alanlarında anlamlı tespitler ve öneriler içeriyor.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×