Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı Mezun Vermeye Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları doktora programı öğrencisi Pelin Tekin Çelik, Prof. Dr. Zeliha Hepkon danışmanlığında sürdürdüğü “Neoliberal Politikalar, Çevre Haberciliği ve Türkiye: Greta Thunberg’in İklim Grevi Eylemlerinin Ana Akım ve Alternatif Medyada Ele Alınışının Analizi” başlıklı doktora tezini tamamlayarak mezun oldu.

Tekin Çelik'in mezuniyet töreni, İletişim Fakültesi TİMM TV Stüdyolarında gerçekleştirildi. Törene İstanbul Ticaret Üniversitesi; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Füsun Alver, Medya ve İletişim Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Şakı Aydın, Doktora Tez Danışmanı Prof. Dr. Zeliha Hepkon; ve jüri üyeleri Prof. Dr. Şebnem Çağlar ile Doç. Dr. İhsan Eken katıldı. 

Günümüzün en önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen iklim değişikliği sebebiyle çevre sorunlarında yaşanan artış gerek Türkiye’de gerek uluslararası arenada hukuki ve politik söylem üretilmesini zorunlu kılıyor.

Tekin Çelik’in çalışmasının kuramsal çerçevesi eleştirel yaklaşımlardan olan ekonomik politik yaklaşımla değerlendiriliyor. Çalışmada, küresel olarak iklim eylemlerinde bulunan İsveçli aktivist Greta Thunberg’in, Time dergisi tarafından ‘‘Yılın İnsanı’’ seçildiği tarih olan 2019 yılının aralık ayındaki Türk medyasına ait ana akım ve alternatif medya haberleri nitel araştırma yöntemlerinden Maxoda içerik analizi ile incelendi.

Tekin Çelik’in Çalışması, günümüzün en önemli küresel sorunlarından birisi olan iklim değişikliği konusunda; sivil toplum kuruluşları, belediyeler, bakanlıklar gibi yönetişim süreçlerine de katkı sunması açısından önem arz ediyor.

×