Kültür ve Sanat, 17. İstanbul Bienalinde Kentle Buluşuyor

Kültür ve Sanat, 17. İstanbul Bienalinde Kentle Buluşuyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 17. İstanbul Bienali, bu yıl 17 Eylül-20 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenleniyor.

1987 yılından beri düzenlenen bienalin, bu yıl Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstleniyor ve bienalde 500’ün üzerinde katılımcının 50’yi aşkın projesi yer alıyor. Bienal katılımcıları arasında sanatçı, düşünür, yazar, şair, araştırmacı, mimar, radyo programcısı, balıkçı, aktivist, stand-up komedyeni, şef, etnomüzikolog, ornitolog, deniz bilimci, kukla ustası ve müzisyenler bulunuyor.

17. İstanbul Bienali, farklı coğrafyalarda, benzer konular üzerine düşünen ve üreten, çeşitli disiplinlerdeki katılımcıları bir araya getiriyor ve birlikte vakit geçirmek, düşünmek, konuşmak, dinlemek, okumak, izlemek, sorular sormak ve sorulara cevap aramak için bir davet niteliği taşıyor.

Bienal; Beyoğlu, Fatih, Kadıköy ve Zeytinburnu’nda yer alan 12 sergi mekânının yanı sıra, şehrin dört bir yanında sayıları 50’yi aşan sahaf, kitapçı, lokanta, sinema ve hastanelere ek olarak bir radyo istasyonunda izleyiciyle buluşuyor.

Ziyaretçiler 20 Kasım 2022 tarihine kadar Pazartesi günleri hariç, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı (PCSAA), Merkez Rum Kız Lisesi, SAHA Studio, Müze Gazhane, , Barın Han, The Çinili Hamam, Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Yaklaşım Tüneli Taksim ve Büyükdere35'te ücretsiz olarak bienale giriş yapabiliyor.

Bienal kapsamındaki etkinliklerden bir tanesi de SAHA Studio’da gerçekleştirilen, Can Küçük adlı sanatçının performatif sunumu. Kişisel bir anlatı takip ederek güncel olarak bulunduğu yerin atmosferiyle kurduğu fiziksel ve sosyal ilişkilerin ayrıntılarına iniyor.

İKSV'nın (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) şimdiye dek düzenlemiş olduğu on altı bienal, her iki yılda bir güncel sanatın yeni eğilimlerini bir araya getirerek izleyiciye sunarken, yurtiçi ve yurtdışındaki sanat çevreleri, sanatçı, küratör ve eleştirmenler arasında uluslararası bir kültür ağının kurulmasına olanak sağladı ve önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.

Haber ve Fotoğraflar: Serhat Bahadır (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

×