İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Gündeminde Yapay Zekâ Var

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Gündeminde Yapay Zekâ Var

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, çağın gerekliliği olan yüksek teknolojilere önem vermeye devam ediyor. Fakülte, yalnızca geleceğin değil, bugünün de konusu olarak da nitelendirilen yapay zekanın iletişim bilimi alanında çalışılması için ilk adımını attı.  Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, çalışma arkadaşları ile birlikte İletişim Fakültesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Füsun Alver ve  Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve çalışma arkadaşları biraraya gelerek, üniversitelerin yapay zekâ teknolojilerinin gelişimi için sorumluluklarını  ve iletişim biliminin rolünün önemi değerlendirerek, olası iş birlikleri üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Planlanan işbirliğinin gerçekleşmesi halinde; Yapay Zekâ Politikaları Derneği, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine staj imkânı sağlayacak, yapay zekâ alanında üniversitede gerçekleştirilecek uluslararası  panel, sempozyum, konferans gibi etkinlikleri destekleyecek ve yapay zekâ ile ilgili yüksek lisans ve doktora tezleri yazacak öğrencilere burs sağlayacak. 

AIPA’daki yöneticiliğinin yanı sıra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Danışmanlığı görevini icra eden Küçükşabanoğlu ve çalışma arkadaşları görüşmenin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yenilenmekte olan TV ve Radyo Stüdyolarını gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler.

Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile eğitim projeleri yürüten İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, değerlendirme sürecindeki yapay zekâ alanındaki iş birliklerinin gerçekleşmesi halinde yüksek teknolojinin kullanımında iletişim bilimi alanında öncülerden biri olmayı hedefliyor.

×