İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Lisansüstü Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Lisansüstü Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, lisansüstü bölümlerden mezun olan öğrencilerini düzenlediği mezuniyet töreniyle uğurladı. Üniversitenin Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ile Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp, Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlker Kıymetli Şen, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kaya, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Füsun Alver, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Figen Yıldırım, Finans Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayben Koy, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Oğurlu, enstitülerin hem üniversiteleri besleyen hem de ülkeye katma değer katan çok önemli kurumlar olduklarını, günümüzde ise eğitimleriyle kamu ve özel sektörde çalışan insanların niteliğini arttırdığını söyledi. Finans Enstitüsü, Dış Ticaret Enstitüsü ve İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün Türkiye’de bu isimlerle kurulan ilk lisansüstü kurumlar olduğunun altını çizen Prof. Dr. Oğurlu, mezunları tebrik ederek kariyerlerinde başarılar diledi.

Daha sonra mezunlar enstitülerine göre sahneye çıktı. Üniversite bu sene her mezun adına bir fidan dikerek törende onlara fidan sertifikası verdi. Bu sene İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin beş enstitüsünden 700 kişi lisansüstü eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Mezunlar arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde uzman olarak çalışan İsmail Mücahit Aydemir ve Emre Topçu da vardı. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans programı öğrencisi Emre Topçu, Doç. Dr. Berk Çaycı danışmanlığında sürdürdüğü “Sosyal Medyada Dezenformasyon: COVID-19 Pandemisi Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini;  İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans programı öğrencisi İsmail Mücahit Aydemir ise Doç. Dr. Berk Çaycı danışmanlığında sürdürdüğü “Radyo Yayıncılığının Dönüşümünde Dijitalleşmenin Rolü” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak mezun oldu.

×