İstanbul Ticaret Üniversitesi TV’de İlk Yayın Dönemini Bugün Tamamlıyoruz

İstanbul Ticaret Üniversitesi TV’de İlk Yayın Dönemini Bugün Tamamlıyoruz

İlk yayınına 31 Ekim 2022’de Geniş Açı programıyla başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Televizyonu’nda periyodik yayınların ilk dönemi bugün sona eriyor.

Geçen süre içinde gerek içerik gerekse teknik kalite yönüyle herhangi bir ulusal televizyon kanalında yayınlanabilecek düzeyde 44 program hazırlandığını ifade eden İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar, ‘‘Her bir konuğumuzla önemli bir konu farklı açılardan ele alındı, tartışıldı, yeni pencereler açıldı’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi YouTube kanalında hafta içi her gün saat 20.00’de yayınlanan Geniş Açı, eşzamanlı olarak TİMM Radyodan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Spotify hesabından da dinleyicilerine ulaştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Avşar, ‘‘Elbette yayıncılık bir ekip işi. Bu bağlamda İletişim Fakültesi olarak kimi akademik personelimiz, Ticaret İletişim Medya Merkezi (TİMM)’de görevli uzmanlarımız ve fakültemiz öğrencileri bu yoğun çalışmada alın teri döktüler, yoğun mesai harcadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yeni Dönemde Yayın Saati Artıyor…

2023 yılının ilk günlerinden itibaren başlayacak olan yeni yayın döneminde, Geniş Açı’nın yanı sıra haftada üç gün, öğrencilerin hazırladıkları farklı türde programların yoğunlukta olacağı yeni bir kuşak daha yayında olacak. Aynı şekilde TİMM Radyo’nun da yeni içeriklerle zenginleştirilerek yayın saatleri artacak.

Bir yenilik de İletişim Fakültesi öğrenci uygulama gazetesi olan Haber Postası’nda gerçekleştirildi. Haber Postasının yayın periyotları sıklaştırılarak, öğrencilerin haber üretim ve yayın süreçlerinde üstlendikleri aktif görevler arttırıldı.

Yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Avşar, ‘‘Kısacası, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizi hem teorik hem de pratik bilgilerle zenginleştirerek medya ve iletişimin çeşitli sahalarında en yetkin şekilde yetişmelerini sağlamak için çabalarımız artarak devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

×