İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Oryantasyon Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Oryantasyon Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Programa İstanbul Ticaret Üniversitesi; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin AYKAÇ ALP, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman YILMAZ, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin AKTAŞ, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Said YAZICIOĞLU, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer TORLAK, üniversitenin idari birim temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

‘‘Üniversitemiz Bilime Önemli Katkılar Sunuyor’’

Program, İstanbul Ticaret Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp’in konuşmasıyla başladı. Aykaç Alp, konuşmasında ‘‘Üniversitemiz İstanbul Ticaret Odası’ndan aldığı destekle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Güçlü bir akademik kadromuz var. Hocalarımız hem sizlere ders veriyor hem de bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Üniversitemizde düzenli olarak düzenlenen kongre, sempozyum ve konferanslar hem Türkiye hem de dünyadan çok sayıda bilim insanını bir araya getiriyor. Bu tür bilimsel içerikli etkinliklere katılmanızı öneririm’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Öğrenci Asistanlığı Fırsatını Değerlendirin’’

Aykaç Alp, ‘‘Üniversitemizin öğrenci asistanlığı fırsatını da değerlendirmelisiniz. Burada hem bilgi ve deneyimlerinizi arttırıyor hem de harçlığınızı kazanma şansı yakalıyorsunuz. Bu sizi geliştiren bir süreç olacaktır. Üniversitemiz iş dünyasının üniversitesi, biz projelerimizle üniversite ve iş dünyası arasında köprü kuruyoruz ve siz öğrencilerimizi de öğrenci asistanlar olarak sürece dâhil ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘‘Bazı Lisansüstü Programlarımız Ülkemizde ve Dünyada Tek!’’

Öğrencilere lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans ve doktora programlarını da değerlendirmelerini öneren Aykaç Alp, ‘‘Üniversitemizde 15 Uygulama araştırma merkezimiz var. Lisansüstü programlar arasında ülkemizde ve dünyada tek olan enstitülerimiz var. Dış Ticaret, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü gibi önemli enstitülerimiz var. Elbette istediğiniz üniversitede lisansüstü eğitiminize devam edebilirsiniz ancak üniversitemizdeki enstitülerin programlarını incelemenizi öneririm’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Ülkemizin Dürüst ve Donanımlı Hukukçulara İhtiyacı Var.’’

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Yılmaz ise konuşmasında ‘‘Öncelikle üniversitemize yerleşen tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin dürüst, nitelikli ve donanımlı hukukçulara ihtiyacı var. Biz akademik ve idari kadromuzla sizlerin bu anlamda yetişmeleri için elimizden gelenin en iyisini sunuyoruz. Sizlere önerim ise derslerde öğrendiğiniz bilgilerle sınırlı kalmamanız ve kendinizi sürekli olarak farklı kaynaklarla besleyerek geliştirmenizdir. Biz akademik ve idari kadromuzla sizlerin her zaman yanındayız.’’ ifadelerini kullandı.  

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş konuşmasında ‘‘Bildiğiniz gibi üniversitelerin temel amacı öğrencilerini hem teorik hem de pratik bilgiler ile donatarak meslek hayatına hazırlamaktır. Bu çerçevede İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan çok sayıda atölye ve stüdyo ile öğrencilerimiz edindikleri teorik bilgiyi uygulama alanına aktarabilmektedir. Ticaret İletişim ve Medya Merkezi, Halklar İlişkiler ve Reklamcılık Atölyesi, Film ve Canlandırma Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi, Radyo ve Televizyon Stüdyosu bunlardan bazılarıdır. Öğrencilerimiz bu atölyelerde ve stüdyolarda çalışarak periyodik olarak “Haber Postası” gazetesini ve “İtalik” dergisini çıkarmakta, söyleşiler düzenlemekte ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden çektikleri televizyon programları, kısa filmler ve podcast içerikleri yayınlamaktadır’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Üniversiteden Mezun Olduğunuzda Size Bu Sorular Sorulacaktır’’

İletişim Fakültesinin sunduğu uygulama imkânlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden dekan Aktaş, ‘‘Unutmayınız ki, üniversiteyi bitirdiğinizde karşılaşacağınız sorulardan bazıları şunlar olacaktır: Öğrenci iken ne yaptınız? Kaç tane haber yaptınız? Atölyelerde ve stüdyolarda çalıştınız mı? Basın fotoğrafı çektiniz mi? Masaüstü yayıncılık programlarını kullanarak neler ürettiniz? Hiç röportaj yaptınız mı? Bir portfolyonuz var mı? Bir radyo programı bir televizyon programı yaptınız mı? Kısa film çektiniz mi? Bir gün üniversitemizden mezun olduğunuzda bu sorulara rahatlıkla cevap verebilmek istiyorsanız, birinci sınıftan itibaren işi sıkı tutmalısınız’’ şeklinde konuştu.

‘‘Uygulama Alanları Tüm Öğrencilerimize Açık’’

İletişim Fakültesi’nin tüm birimlerinin bütün öğrencilerin kullanımına açık olduğunu ifade eden Aktaş, ‘‘Unutmayın ki, üniversite eğitimi sadece derslere girip çıkmak değildir. Dersleriniz ile üniversitemizin sizlere sunduğu imkânları en iyi şekilde kullanarak kendinizi mesleki olarak geliştirmeye ve hayata hazırlamaya çalışmaktır’’ şeklinde konuştu. Öğrencilere İletişim Fakültesinde bulunan atölyelere ve stüdyolara aktif katılım göstermelerini beklediklerini ifade eden Aktaş, bütün öğrencilere başarılı bir öğretim yılı dileyerek sözlerini noktaladı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ise ‘‘arkasında İTO’nun bulunduğu güçlü bir kuruma geldiniz’’ diyerek başladığı konuşmasında ‘‘Fakültemizdeki psikoloji bölümü akredite olmuş bir bölümdür. Üniversitemizdeki pek çok bölüm akredite olarak gelişmeye devam ediyor. Bizler sizlerin her türlü soru ve sorunu için yardımcı olmaya hazırız. Öncelikle hocalarınız, sonrasında dekan yardımcılığı, dekanlık ve son noktada rektörlük sizin sorunlarınıza çözüm bulacaktır. Yeter ki hiyerarşi dâhilinde sorunlarınızı dile getirin ve çözüm arayışında bulunun’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Hayatı ve Sorumluluklarınızı Ertelemeyin’’

İdari ve akademik kadronun her zaman öğrencilere yardımcı olmak için çabaladığını ifade eden Yazıcıoğlu, ‘‘Sizlere önerim, zamanı iyi değerlendirin. Kütüphanemizi kullanın. Her yıl başka sorumluluklar sizi bulacaktır, bu sebeple zamanında sorumluluklarınızı yerine getirin ve ertelemeyin’’ ifadelerini kullandı. Pandemi şartlarının önemli ölçüde geride kalması ve derslerin yüz yüze yapılacak olmasının büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim dönemi dileyerek sözlerini noktaladı.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Torlak ise konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. ‘‘Pazarlama sosyal sentez bir bilim alanıdır. İyi bir pazarlamacının psikolojiden anlaması gerekir, sosyolojiden anlaması gerekiyor; İletişim Bilimlerinden haberdar olması gerekir. Bunlar sizin müşteriniz, tedarikçiniz veya yeni girdiğiniz pazardaki insanların psikolojisini anlama adına önemli birer araçlar olacaktır. Bu sayede müşterileriniz ve insanlarla güvene dayalı önemli ilişkiler kurabilirsiniz. Mesela hukukçu olacaksınız, insan ilişkilerini bilmelisiniz. Dolayısıyla derslerinizdeki sorumluluklarınız dışında sanat, edebiyat, müzik, antropoloji… İlgi duyduğunuz alanda kendinizi geliştirmeyi unutmayın. Çünkü küresel dünyada herkes artık rakibiniz olabilir’’ şeklinde konuştu.

‘‘Çok Yönlü Gelişime Önem Verin’’

Üniversitenin öğrencilerin çok yönlü gelişebilmeleri için fırsatlar sunduğunu ifade eden Torlak, ‘‘Kendi iradenizi ortaya koyun. Mesleğinizin dışında diğer birimlerle alakalı olarak da bilgi sahibi olmaya çalışın’’ şeklinde konuştu. Akademik personelin önemli bir kısmının bürokrasi ve iş dünyası deneyimi olduğunu ifade eden Torlak, ‘‘hepimizin kapısı öğrencilerimize açık. Sizler için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Torlak, öğrencilere başarılı bir akademik yıl dileyerek sözlerini noktaladı.

Oryantasyon programı; İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yurt ve üniversitenin farklı idari birimlerinin temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

Program, tanışma ve ikram etkinliği ile sona erdi. 

×