İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri 'FilmEkimi'nde!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri 'FilmEkimi'nde!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen "Sonbahar Film Haftası" etkinliği 'FilmEkimi'ne, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Dilge Kodak ve Dr. Gözde Sunal ile Görsel İletişim Tasarımı lisans programında öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

İstanbul’da bu yıl 21’incisi düzenlenen FilmEkimi; 7 Ekim’de başladı ve 10 gün boyunca 4 mekânda 50 ödüllü filmi seyirciyle buluşturdu.

Öğrencilerle birlikte böyle bir etkinlikte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Gözde Sunal, ‘‘Öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı olarak gördükleri eğitimlerin yanı sıra çağdaş sinemayı takip etmelerini, okul dışında da çeşitli kültür sanat faaliyetlerine katılmalarını önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ufkunun açılmasının önemini vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Dilge Kodak da ‘‘Öğrencilerimizle böyle bir etkinlikte yer almaktan dolayı mutluyum. Öğrencilerimiz açısından da keyifli bir etkinlik oldu. Bence öğrencilik, okul içindeki faaliyetler ile okul dışında yapılacak çeşitli okuma, araştırma ve izleme aktivitelerini birleştirmekle anlam kazanıyor. Öğrencilerimizin özellikle sinemayı, müziği ve sanatın farklı dallarını takip ederek buradan beslenmesi, kendilerini geliştirmeleri açısından çok değerli’’ şeklinde konuştu.

"Sonbahar Film Haftası" etkinliği ''FilmEkimi'' İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 2002 yılında İstanbul’da başlatılmış, 2011'den itibaren ise İstanbul ile Türkiye'nin farklı kentlerinde düzenlenmesi kararı alınmıştı. Geleneksel hale gelen etkinlik, önümüzdeki yıllarda da ülke genelinde binlerce sinemaseveri bir araya getirmeye devam edecek.  

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×