İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden yeni etkinlik serisi: “Sanat Günleri” Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden yeni etkinlik serisi: “Sanat Günleri” Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat Günleri, fotoğrafçı ve köşe yazarı Yeşim Mutlu’nun “İletişim Sanattır” başlıklı söyleşisiyle başladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanat Günleri” etkinliğinin birincisi 25 Kasım Perşembe günü fakültenin TV stüdyosunda hibrit olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuğu Yeşim Mutlu, “İletişim Sanattır” başlıklı konuşmasında,  öğrenci ve sanatseverlere biraraya gelerek, kariyer yolculuğunu, iletişime ve sanata dair vizyonunu aktardı ve kendi çalışmalarından örneklerle gençlere ilham vererek, onları motive etti.

Kendini hayal kurucu ve dünya insanı olarak tanımlayan fotoğrafçı, sanat hayatına başlamadan önce kurumsal bir iş yaşamına sahip olduğunu belirtti.  Mutlu, fotoğrafçılığa bir sağlık kuruluşunda başladığını ifade ederek,  kurumsal hayatta gerçekleştirdiği fotoğraf çekimlerinin,  içinde yer alan sanat tutkusunu ortaya çıkardığını ve zaman içinde çok sayıda fotoğraf sanatçısıyla tanışarak, birlikte çalıştığını ve kendisini geliştirdiğini dile getirdi. Mutlu, portre, düğün, doğum, sokak fotoğrafçılığı gibi farklı türleri deneyimlemenin önemine vurgu yaptı ve öğrencilere fotoğrafçılığın her alanında deneyim kazanmalarını tavsiye etti. 

“Önce kendi içinizde yolculuğa çıkın”.

Çok yönlü kariyerinin başarı sırrı sorulduğunda, yola kendisini sorgulayarak çıktığını belirten Mutlu; “Önce kendi içinizde bir yolculuğa çıkmanız gerekiyor. Bu yolculukta kendinize bakmalı, yeteneklerinizi ve isteklerinizi sorgulamalısınız. Yaşam amacı kolay bulunmuyor. Mezun olduğunuzda kendi içsel yolculuğunuzda da önemli bir mesafe kat etmiş olacaksınız. Buradan muazzam bilgi ve deneyimlerle ayrılacak, kendinize sorduğunuz sorularla kendiniz için doğru yolu bulmuş olacaksınız” dedi.

Duyguların insanı olarak yazmak

Duygulu bir insan olarak kendini fotoğrafın yanı sıra yazarak ifade etmekten de keyif aldığını söyleyen Mutlu, profesyonel yazarlığa bu farkındalıkla başladığını, günlük yazılarıyla başlayan kariyerinin dijital içeriklerle devam ettiğini ve ufukta bir de kitap projesinin bulunduğunu belirtti. Yer aldığı sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Mutlu, insanların hayatlarına dokunmanın kendisine verdiği enerjinin bir numaralı motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Mutlu, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Sahadan gelen, sanatla harmanlanan tecrübeler

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, “Yeşim Hanım’ın sahadan gelen ve sanatla harmanlanan bilgi ve tecrübeleri bizler için çok kıymetliydi. İnsanın inandıklarının peşinden koşmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Siz kendinizi bulmuşsanız, kendinizi sanatla ifade edebiliyorsanız, başarıyı elde etmişsiniz demektir. Bu başarıya dair tecrübelerinizi öğrencilerimizle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilere canlı yayın tecrübesi

Üniversitenin öğrenci uygulama kanalı TİMM TV üzerinden canlı yayınlanan ve bir saat süren etkinlik, Medya ve İletişim Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Etkinlik sürecinde öğrenciler,  kameraman, resim seçici, Vmix ve ses operatörü olarak görev alarak, yayıncılık tecrübesi edindiler.  

“Sanat Günleri” ilham vermeye devam edecek

İletişim Fakültesi Sanat Günleri, her ay düzenlenecek etkinliklerde Sonia Serpil Aslan, Hakan Yaşar, Yüksel Özen ve daha pek çok sanatçıyı konuk ederek gençlere ve sanatseverlere ilham vermeye devam edecek.

×