İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni Sona Erdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni Sona Erdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2021 – 2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Cemile Sultan Korusu’nda Gerçekleştirildi. 

Mezuniyet Törenine, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü başta olmak üzere üniversitenin öğretim üyeleri, idari personelleri, mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Mezuniyet töreni, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran'ın gerçekleştirdiği protokol konuşmalarının ardından fakültelerin mezuniyet coşkusu yaşandı.

‘‘Fakültemiz, Uygulama Alanları ile Her Kesimden İnsana Dokundu’’

İletişim Fakültesinin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, ‘‘Dijital dönüşümün her zamankinden daha hızlı yaşandığı COVID 19 pandemisi günlerinde dahi, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak eleştirel düşünceye sahip, alanında bilgi ve beceriyle donanmış, sorumluluk sahibi gençler yetiştirme hedefimizi koruduk. Yepyeni bir televizyon stüdyosu, radyo stüdyosu kurduk. Ticaret İletişim ve Medya Merkezi altında medya ve iletişime dair var olan bütün birimlerimizi yeniden yapılandırdık. Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini arttırabilecekleri alanları kullanıma soktuk. Öğrencilerimiz çok çalışarak İtalik dergisini, Haber Postası gazetesini çıkardı. Çok sayıda televizyon ve radyo programının çekimini gerçekleştirerek sosyal medya hesaplarımız üzerinden yayın yaptı. Fakültemiz ağırladığı konuklarıyla, düzenlediği etkinlikler ile her kesimden insana dokundu. Fakültemiz öğretim üyeleri nitelikli yayın sayısını arttırdı. İletişim Bilimi alanına zenginlik kattı’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Öğrencilerimizi Gönülden Tebrik Ediyoruz’’

‘‘Bugün iletişimin dinamik ve hızla değişen yapısı içerisinde öğrencilerimizi edindikleri teorik bilginin yanı sıra yetenek ve becerilerini geliştiren, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek ve iletişimin pratik yönünü işin mutfağında öğrenen iletişimciler olarak Fakültemizden mezun etmenin mutluluğunu onurunu yaşıyoruz’’ diyen Aktaş,  ‘‘Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Sena Yazgan 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Röportaj dalında “Robotlar İnsanlığın Sonu mu Olacak, Yoksa İnsanlığı Yeni Bir Boyuta mı Taşıyacak?” konulu çalışması ile 2’nci oldu. Yine bugün burada Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden Gamze Doğan Kürün üniversite birincisi olarak, Medya ve İletişim Bölümü’nden Pınar Kahriman üniversite ikincisi olarak fakültemizden mezun oldu. Başarılarla dolu bir akademik yıl geçiren öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrencilerin gösterdikleri başarıların, aday öğrenciler tarafından fark edildiğini ifade eden Aktaş, yeni eğitim öğretim döneminde üniversitemize girmeye hak kazanan öğrenciler arasında ilk 10.000 sıralama içerisinde bulunan çok sayıda öğrenci bulunduğunu kaydetti. Aktaş; Medya ve İletişim, Görsel İletişim Tasarımı ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans programlarını 2022 yılında başarıyla tamamlayan 86 öğrencinin İletişim Fakültemizden mezun olmasının kendilerine büyük bir mutluluk ve onur yaşattığını sözlerine ekledi.

‘‘Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyoruz’’

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, ‘‘Öğrencilerimize öğrenim süreçlerinde yol gösteren, kıymetli bilgi ve tecrübelerini öğrencileri paylaşan değerli akademisyenlerimize, eğitim ve öğretim süreçlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sunan araştırma görevlilerimize, uygulama birimlerinde büyük bir özveri ile görev yapan uzmanlarımıza ve idari personelimize buradan teşekkür etmek istiyorum.  Öğrencilerimizin mesleki becerilerinin gelişimi için elzem olan teknik donanımın sağlanmasında İletişim Fakültemize her türlü desteği veren İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekip Avdagiç’e, Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Öztürk Oran’a ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Kuşkusuz öğrenim sürecinde öğrencilerimize en büyük emeği ve desteği aileler veriyor. Ailelere, gençleri öğrenim sürecinde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Topluma Karşı Sorumlusunuz’’

Son olarak mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dekan Aktaş, ‘‘Öğrencilerimize mezuniyet sonrasında topluma karşı sorumlulukları olduğunu anımsatmak istiyorum. İletişimin farklı alanlarında; geleneksel ya da yeni medya sektöründe çalışacak mezunlarımızın toplumsal sorumluluklarını unutmamaları gerektiğinin altını çizmek isterim. Hem ulusal hem de uluslararası topluma karşı doğru enformasyon elde etme ve özgür düşüncenin etkileşimine odaklı olan bu sorumluluğun en iyi şekilde taşınması, üretkenliği ve yaratıcılığı teşvik edecektir. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere ve yakınlarınıza sağlık başta olmak üzere başarı ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Yolunuz açık olsun!’’ ifadelerini kullandı.

Mezuniyet coşkusu, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

×