İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Oryantasyon Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Oryantasyon Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Oryantasyon Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü oryantasyon programına İstanbul Ticaret Üniversitesi; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Füsun Alver, Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar ve bölümde görev alan diğer akademisyenler, uzmanlar ve bölümün birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş şunları söyledi: ‘‘Unutmayınız ki, üniversiteyi bitirdiğinizde karşılaşacağınız sorulardan bazıları şunlar olacaktır: Öğrenci iken ne yaptınız? Kaç tane haber yaptınız? Atölyelerde ve stüdyolarda çalıştınız mı? Basın fotoğrafı çektiniz mi? Masaüstü yayıncılık programlarını kullanarak neler ürettiniz? Hiç röportaj yaptınız mı? Bir portfolyonuz var mı? Bir radyo programı bir televizyon programı yaptınız mı? Kısa film çektiniz mi? Bir gün üniversitemizden mezun olduğunuzda bu sorulara rahatlıkla cevap verebilmek istiyorsanız, birinci sınıftan itibaren işi sıkı tutmalısınız’’.

Öğrencilerin, üniversitenin sunduğu staj ve asistan öğrencilik imkanlarını değerlendirmeleri gerektiği önerisinde bulunan Dekan Prof. Aktaş, ‘‘Zorunlu stajlarınızı kurum dışında yapabildiğiniz gibi, kurum içinde de yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda asistan öğrencilik yapma fırsatınız var. Bunları mutlaka takip edip başvurularınızı yapmanızı öneririm’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Füsun Alver, ‘’21. Yüzyılda iletişim bilimi giderek anlam kazanıyor. bir hale geldi. Doğru bir bölüm seçtiniz” dedi.

Öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını, yeni öğrencilerle birlikte kendilerinin de heyecanlı bir şekilde yeni eğitim dönemine giriş yaptığını ifade eden Bölüm Başkanı Prof. Avşar, ‘‘İletişim alanında 360 derece eğitim anlayışımız var. Hem teorik hem uygulama altyapısı bulunan derslerimiz, bunun yanında zengin bir seçmeli ders portfolyomuz var. Bölümümüzde kendinizi keşfetmek, yeteneklerinizi geliştirmek için çok uygun bir zemin var. Hayata atıldığınızda kendinizi hangi alanda ilerletmek istiyorsanız, üniversite sıralarındayken buna karar verebilirsiniz. Uygulama alanlarımıza baktığınızda tam donanımlı radyo ve TV stüdyomuzu, masaüstü yayıncılık atölyemizi, gazete ve dergi yayınlarımızı, görsel iletişim laboratuvarlarımızı görüyorsunuz. Yeter ki siz isteyin, burada tam donanımlı şekilde yetişir ve sektörde iyi bir konuma yerleşirsiniz’’ şeklinde konuştu.

Programda söz alan akademisyenlerden Prof. Dr. Zeliha Hepkon, Prof. Dr. Oya Şakı Aydın, Prof. Dr. Nurettin Güz, Dr. Öğr. Üyesi Sena Aydın, Dr. Öğr. Gör. Erkan Turan, Öğr. Gör. Alperen Erbay, Arş. Gör. Gizem Gülsün Türeli, Arş. Gör. Özge Yerlikaya da öğrencilere mutlu ve başarılı olacakları bir eğitim hayatı diledi. Prof Aydın, ‘‘Üniversite hayatınızın tadını çıkarın. Çok keyifli ve eğlenceli bir bölüme geldiniz. Dersleriniz dışında gerek üniversite içinde gerek üniversite dışında aktif etkinliklere katılmanızı öneriyorum’’ şeklinde konuşurken, Prof. Hepkon, ‘‘Hepinizin uygulama alanında güzel çalışmalarını görmek istiyoruz. Sizin daha çok görünür olmanızı bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilik yıllarında kurum dışında bile staj olanağının çok zor bulunduğunu ifade eden Prof. Güz, ‘‘İletişim eğitimi iki temel üzerine inşa edilmiştir: Birincisi teorik dersler, ikincisi ise uygulama. Bizim öğrenciliğimizde uygulama alanlarımız yoktu. Staj yapacak yer bulamıyorduk. Siz çok güzel bir fakülteye geldiniz. Uygulama alanları geniş olan bir bölüme geldiniz. İç staj imkânınız var.  Hocalarınızdan bolca istifade edin’’ dedi.

Son olarak söz olan İletişim Fakültesi uzmanlarından İsmail Mücahit Aydemir, ‘‘Ses montajı, seslendirme, podcast ve radyo yayıncılığı alanına ilgi duyan herkesi radyoya beklerim’’ derken, Uzman Emre Topçu da ‘‘Masaüstü yayıncılık faaliyetleri yaptığımız, dergi ve gazetenin grafik tasarım ve mizanpaj çalışmaları yaptığımız Medya Atölyesi’ne hepinizi beklerim’’ şeklinde konuştu.

Program, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar’ın teşekkür ve kapanış konuşması ile sona erdi.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×