İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi ile İTO Basın ve Yayınlar Müdürlüğü Arasında İş Birliği Görüşmesi Gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi ile İTO Basın ve Yayınlar Müdürlüğü Arasında İş Birliği Görüşmesi Gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, teorik eğitimin yanı sıra uygulama odaklı yapısı ile öne çıkmaya ve sektörel iş birlikleri geliştirmeye devam ediyor. Fakültenin öğrenci uygulama gazetesi Haber Postası ve öğrenci uygulama dergisi İtalik’in yeni dönemdeki yayınlarına yönelik, öğrencilerin de aktif görev alacağı iş birliği projeleri hayata geçiriliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, İtalik ve Haber Postası yayınları editörü Emre Topçu ile İstanbul Ticaret Odası Basın ve Yayınlar Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Merkez Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay, İTO Basın ve Yayınlar Müdürü Şükrullah Dolu, Basın Müşaviri Doğan Erdoğan ve Müşavir Erhan Çardaklı katıldı.

‘‘Süreli Yayınlarımızın Periyodunu Artırmayı Hedefliyoruz’’

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrenci Uygulama Dergisi İtalik ve Öğrenci Uygulama Gazetesi Haber Postası’nın yayın sürelerini sıklaştırmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Avşar: “Televizyon stüdyomuzda belirli bir plan oluşturarak düzenli yayınlar yapmaya başlıyoruz. Radyomuzda da aynı şekilde düzenli şekilde programlar ve podcast yayınları yapılacak. İtalik Dergisi’nin en son 30. sayısını yayımladık ve şu an yeni sayımız üzerinde öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz. Aynı şekilde Haber Postası’nın da ilk sayısını geçtiğimiz aylarda çıkardık ve ilk etapta 3 aylık daha sonra 1 aylık periyotlarla yayınlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Hem öğrencilerimizin içerik üretme anlamındaki gayreti hem de İTO’nun haber içeriği üretme anlamındaki destekleriyle İtalik Dergisi’nin ve Haber Postası’nın yayın sürelerini artırarak İletişim Fakültesi öğrencilerinin üniversitemizden mezun olmadan çok değerli bir birikim oluşturmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İTO’dan İletişim Fakültesi’ne Tam Destek

Sözlerine bir iletişimci olarak İletişim Fakültesi öğrencilerinin her zaman yanında olduğunu belirterek başlayan Dr. Kuralay: “Üniversitemiz, İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulmuş, bizim çok değer verdiğimiz ve başarılarını gururla takip ettiğimiz bir yapımız. İletişim Fakültesi’ne çok değerli yatırımlar yaptık ve öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Basın ve yayıncılık konusunda kendisine güvenen, haber üretme yeteneği olduğuna inanan öğrencilerimiz Basın ve Yayınlar Müdürlüğü’müz ile iş birliği içerisinde çalışabilir. Bu konuda sektörde çok önemli bir ihtiyaç var. Bu öğrencilerimizin gelişimine İstanbul Ticaret Odası’nın bizzat bünyesinde görev alan medya çalışanlarıyla birlikte destek olmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Toplantı İTO; Basın ve Yayınlar Müdürü Şükrullah Dolu, Basın Müşaviri Doğan Erdoğan, Müşavir Erhan Çardaklı ve İtalik ve Haber Postası Editörü Emre Topçu’nun teşekkür konuşmalarının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×