İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş Akademik Bakış’a Konuk Oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş Akademik Bakış’a Konuk Oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, Prof. Dr. Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu Akademik Bakış Programına konuk oldu. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesindeki gelişmelere dair Kuyucu’nun sorularını yanıtlayan Prof. Aktaş, öncelikle akreditasyon sürecinden söz etti. Daha sonra Fakültede yer alan tüm bölümlerin içeriğini anlatan Prof. Aktaş, teorik eğitim ile uygulamanın bir arada sunulmasının önemini vurguladı. Prof. Aktaş, İletişim Fakültesi'nin uygulama alanlarına ve bu alanlarda görevli sektörel deneyimi bulunan uzmanlara sahip olmasının önemine dikkati çekti. Prof. Aktaş; güçlü akademik kadrosu, akreditasyon sürecine girmiş bölümleri ve uygulama birimleri ile nitelikli bir fakültede görev yapmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

‘‘Akreditasyon Başvuru Sürecimizi Tamamladık’’

Prof. Aktaş, ‘‘Akreditasyon, bir kalite güvence sistemi. Bu akreditasyonla 2 şeyi öğrencilerimize garanti ve taahhüt etmiş oluyoruz: Birincisi Bölümlerimizde programların çıktılarına uygun eğitim öğretim verildiğini gösteriyoruz, ikincisi de İletişim Bilimleri alanının gerektirdiği çıktıları sunuyoruz. Çok ciddi bir şekilde akreditasyon sürecine hazırlandık ve Medya ve İletişim ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerimiz olarak akreditasyon sürecini başlattık. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde sürecin tamamlanmasını bekliyoruz, müjdeyi öğrencilerimizle paylaşmak için heyecanlıyız. Geçtiğimiz akademik yılın en kayda değer gelişmesinin bu olduğunu düşünüyorum; çünkü öğrencilerimizin menfaatine yönelik çok önemli bir adım atıldı’’ ifadelerini kullandı.

Kuyucu’nun soruları çerçevesinde İletişim Fakültesi’nin Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı bölümleri hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Celalettin Aktaş, tercih döneminin tüm adaylar için hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Dinlemek İçin Tıklayın 

×