İstanbul, Sonbahar Film Haftası Etkinliği 'FilmEkimi'ne Ev Sahipliği Yapıyor

İstanbul, Sonbahar Film Haftası Etkinliği 'FilmEkimi'ne Ev Sahipliği Yapıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2002 yılında başlayarak İstanbul'da, 2011'den itibaren ise İstanbul ile birlikte Türkiye'nin farklı kentlerinde her yıl gerçekleştirilen "Sonbahar Film Haftası" etkinliği ''FilmEkimi 2022'' 10 gün boyunca, 4 mekânda 50 ödüllü filmi seyirciyle buluşturuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında faaliyetlerini sürdüren Sonbahar Film Haftası; Venedik Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” ödülünü kazanan ve Colin Farrell’a “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü getiren “The Banshees of Inisherin”, Noah Baumbach’ın son filmi “Beyaz Gürültü” gibi, Filmekimi Direktörü Kerem Ayan’ın ifadesiyle ''ödüllü ve ses getirmiş filmler''e ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 21.si düzenlenen FilmEkimi, geçtiğimiz yıl 26 bin katılımcıyı ağırlamıştı. Etkinlik bu yıl da Paribu sponsorluğunda Sundance, Cannes, Venedik, Toronto film festivallerinde gösterilmişti. FilmEkimi, Ödüllü yeni yapımları içeren programıyla 7 Ekim’den itibaren İstanbul’da sinemaseverleri ağırlamaya başladı.

Görme engelli sanatseverler, 21. Filmekimi’nde yer alan 21 filmin sesli betimlemesine geçen yıllardan süregelen Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden operatör fark etmeksizin ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor. Etkinlik 10 gün boyunca Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı /+ CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi olmak üzere 4 mekanda gerçekleştiriliyor. Toplamda 50 filmin izleyiciyle buluştuğu etkinlik 16 Ekim’e kadar sürecek.

Detaylı bilgiye  https://filmekimi.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Haber & Fotoğraf: Bahar Mert (Medya ve İletişim 2.Sınıf Öğrencisi)

×