İstanbul, 13.Uluslararası Dergi Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul, 13.Uluslararası Dergi Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı

Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) tarafından düzenlenen “13. Uluslararası Dergi Günleri”, 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Sirkeci Tren Garı’nda okurlarla buluştu.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden edebiyatçı-yazar Mevlana İdris anısına gerçekleştirilen bu fuarda, yurt içinden ve dışından çocuk, gençlik, okul, düşünce, edebiyat alanlarında yüzlerce dergi katıldı. Dergicilerin ve okurların buluştuğu fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, DERGİBİR Başkanı Metin Uçar ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Dergiler Birliği Başkanı Metin Uçar açılışta yaptığı konuşmada, “Dergilerin ismi veya mecrası değişebilir ama dergilerin insan yetiştirme özelliği daimdir” ifadesini kullandı. Dergiciliğin yazmak, çizmek ve tasavvur etmekten geçtiğini dile getiren Demircan, şunları kaydetti: ‘‘Dergiler düşüncelerini, edebiyatını, şiirlerini göstermek isteyen herkes için bir mecradır. Bütün önemli fikir insanları, ilk denemelerini bu dergiler sayesinde ortaya çıkartmıştır. Dergiciliğe emek ve gönül vermiş herkesi tebrik ediyorum.’’

Ulusal ve uluslararası dergilerin konuk olduğu, ilki 2010’da düzenlenen fuar, bu yıl hem sektörden hem de okuyuculardan çok sayıda katılımcı çekti. 

Dört gün süren Fuar, 2 Ekim'de sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Kübra Yalçınkaya (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

×