Instagram’a Yeni Özellik Geliyor!

Instagram’a Yeni Özellik Geliyor!

Sosyal medya platformu Instagram, 2018'de uzun videolar yayınlamaya imkan tanıyan video özelliği ''IGTV''nin lansmanını yapmış, 2020'de ise ''kısa ve dikey biçimli'' videolar yayınlamayı sağlayan ''Reels''ı duyurmuştu. Reels ile kullanıcılar; ses, efekt ve başka yaratıcı araçlar kullanarak 15 saniyelik videolar çekmeye ve düzenlemeye başlamıştı. Reels videolarının süresi ilk etapta 15 saniye ile sınırlandırılmış, iki yıl içinde kademeli olarak 90 saniyeye kadar çıkmıştı. Söz konusu ''Reels'' özelliğini geliştirmeye devam eden Instagram, bugünlerde kullanıcılarına ''Templates'' özelliğini sunuyor.  

''Templates'' Özelliği Kullanıcılara Büyük Kolaylık Sağlayacak!

Son zamanlarda Reels için yaptığı yenilikler ön plana çıkmaya başlayan Instagram, geçtiğimiz günlerde yeni özelliğini kullanıma açacağını duyurmuştu. “Templates özelliği” ile kullanıcıların hazır şablonlar üzerinden video oluşturmasına fırsat tanınıyor. Bir diğer sosyal medya platformu olan TikTok'ta sunulan ''Şablonlar'’ özelliğine benzer özellikler gösteren ''Templates'', kullanıcıların diğer Reels videolarından video formatlarını kopyalamasına izin veriyor. Kullanıcıların bu sayede daha fazla Reels üretmelerinin önü açılıyor. 

Templates özelliği geçtiğimiz Nisan ayında duyuruldu ve kademeli olarak sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı. Özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açık hale geleceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. 

Instagram, Reels ile insanlara kendilerini ifade etmek için yeni yaratıcı yollar, sevdikleri şeylerin daha fazlasını keşfetme imkanı ve içerik üreticisi olmak isteyen herkese bir platform sunmayı amaçlıyor. Yayımlanan son verilere göre Instagram'ın dünya genelinde aylık 1 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor.

Haber ve Fotoğraflar: Kübra Yalçınkaya (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

 

 

×