İLETİŞİM FAKÜLTESİ YENİ TV VE RADYO STÜDYOLARINA KAVUŞTU

İLETİŞİM FAKÜLTESİ YENİ TV VE RADYO STÜDYOLARINA KAVUŞTU

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir süredir devam eden çalışmaların sona ermesiyle birlikte, 250m2’lik TV stüdyosunun dekoru tamamen yenilendi, radyo stüdyosu ise son teknoloji ekipmanlarla sıfırdan kuruldu. İstanbul Ticaret Odası’nın verdiği destekle tamamlanan çalışmalar sonucunda öğrenciler bahar dönemine yeni, modern ve kapsamlı uygulama alanlarına kavuşarak başladılar.

İletişim Fakültesi’nin stüdyoları öğrencilerin dersleri kapsamındaki ve ders dışı uygulamalarına, Ticaret İletişim ve Medya Merkezi (TİMM) çatısı altındaki TİMM TV ve TİMM Radyo faaliyetlerine, üniversitenin kurumsal işlerine ve tüm akademik ve idari personelinin kullanımına açık olarak çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapacak.

Çok Amaçlı, Modüler, Modern TV Stüdyosu ve Online Etkinlik Alanı

İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen öğrenci uygulamaları ve üniversitenin ihtiyaçlarının göz önünde tutulmasıyla tasarlanan TV stüdyosu modüler bir yapıda ve farklı program türlerine, organizasyonlarına uygun şekilde kuruldu. Haber ve tartışma programlarına yönelik sabit bölüm, müzik ve eğlence, yarışma formatlarına uygun sahne bölümü, gençlik programlarına yönelik sunum köşesi, “greenbox” olarak tabir edilen, dijital arka plan eklenmesine uygun sonsuz fon bölümünden ve taşınabilir 30 kişi kapasiteli seyirci tribününden oluşan stüdyonun zemini tamamı parlak granit ile kaplandı. Tamamı büyük ekran 7 televizyon ile estetik fonlar oluşturuldu, yapımlar içerisinde görsel sunum imkanları geliştirildi.

Çok amaçlı kullanıma uygun olarak modüler dekorlardan oluşan stüdyo, online etkinliklere yönelik olarak istenildiğinde tamamen boşaltılabilme, ek yeşil ve siyah fonlarla alan genişlemesi yapılabilme özelliklerine sahip bulunuyor.

Çağın Teknolojisine Uygun Donanım ile Profesyonel Radyoculuk

Canlı yayın rejisi, 4 konuğu ağırlama imkanına sahip canlı yayın alanı, kayıt stüdyosu ve 2 adet ofise sahip TİMM Radyo Merkezi’nin tamamı, ulusal çapta radyo yayıncılığına müsait ses mikserleri, mikrofonlar, kulaklıklar, bilgisayarlar, sunucu ve radyo yazılımları ile donatıldı; alanlar ses izolasyonu için akustik paneller ve zemin halıları ile kaplandı.

TİMM web sitesi üzerinde 24 saat yayın yapmakta olan TİMM Radyo’da haber, eğitim, kültür ve sanat, müzik ve eğlence ile spor programlarının yapılması hedefleniyor.

TİMM TV ve TİMM Radyo’da Yeni Yapımlar İçin Herkes Davetli

Kullanıma açılan alanların başta İletişim Fakültesi öğrencileri, akademik ve idari personeli olmak üzere tüm üniversite tarafından etkin kullanılması bekleniyor. Uygulama alanlarında görev almak ve yapımlar üretmek isteyenlerin ilgili birimlerin uzmanlarına ulaşarak yapılan yönlendirmelere göre ilerlemeleri yeterli olacak.

×