İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Akademisyenleri Bölüm Toplantısında Bir Araya Geldi.

İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Akademisyenleri Bölüm Toplantısında Bir Araya Geldi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü akademisyenleri bölüm toplantısında bir araya geldi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulhamit Avşar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti.

Bölümde öğrenim gören öğrencilerin donanımlı ve nitelikli bireyler olarak yetişmesinin önemini vurgulayan Dekan Prof. Aktaş, ‘‘Öğrencilerimizin üniversiteden mezun olduktan sonra, sektörde daha hızlı ve etkili bir şekilde konumlanabilmeleri için iletişim fakültesindeki uygulama birimlerinin önemi tartışılmaz. Bu bağlamda geçtiğimiz dönemlerde faaliyete aldığımız Ticaret İletişim ve Medya Merkezi’nde uygulamalı radyo, TV, gazete, dergi yayıncılığı faaliyetleri yürütüyor ve öğrencilerimizi uzmanlarımızın bulunduğu uygulama alanlarımıza yönlendiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin dersleri kapsamında edindikleri bilgiyi uygulama alanlarında somut çıktılara dönüştürmelerinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Dekan Prof. Aktaş, ‘‘Öğrencilerimizin daima sürece dahil olduğu bir yayıncılık anlayışını benimsiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Teorik eğitimin uygulamalı eğitim ile ilerlemesi konusunda benzer görüşleri ifade eden Bölüm Başkanı Prof. Avşar ise, ‘‘Üniversitemizin iç staj yönergesi sayesinde, öğrencilerimiz kendi uygulama alanlarımızda stajlarını tamamlayabilir veya buralarda asistan öğrenci olarak görev alabilir durumdadır. Bunlar öğrencilerimiz açısından büyük fırsatlardır’’ dedi.

Bölüm Başkanı Prof. Avşar, ‘‘Yakında TİMM TV, TİMM Radyo’da periyodik yayınlarımızı arttırarak ve İtalik Dergisi ile Haber Postası gazetesinin yayın sayılarını arttırarak bu anlamda daha fazla içerik üretmeye odaklanmış durumdayız’’ şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra diğer akademisyenler de söz alarak, eğitim süreçlerinin işleyişine dair görüş ve öneriler paylaştı.

Covid-19 Pandemisi sebebiyle uzun bir zaman sonra ilk defa yüz yüze gerçekleştirilen bölüm toplantısında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden akademisyenler, yeni akademik yılın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Toplantı, ikram ve sohbet etkinliği ile sona erdi.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir

×