İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Yeni Bir Mezun Daha Verdi!

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, Medya ve İletişim Çalışmaları Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Hatice Şafak Güçlü “Dijital İletişim Çağında Sosyalleşme ve Yalnızlaşma; Günlük Rutin, Boş Zaman, Sosyal Medya” adlı tezli yüksek lisans tez çalışmasını başarıyla savunarak mezun oldu.

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Sena Aydın’ın gerçekleştirdiği “Dijital İletişim Çağında Sosyalleşme ve Yalnızlaşma; Günlük Rutin, Boş Zaman, Sosyal Medya” adlı tez çalışmasında Hatice Şafak Güçlü, günümüzde hızla yayılan ağ iletişiminin neden olduğu en önemli sorunlardan biri haline gelen sosyalleşme ve yalnızlaşmanın birey ve toplum üzerindeki etkilerini incelemiştir. Çalışmada, 17-23 yaş arasında üniversitede eğitim-öğretim hayatına devam eden 15 öğrencinin sosyal medya ile ilgili duygu, düşünce, inanç ve önerileri hakkında bilgi sahibi olunması için nitel araştırma yöntemi olan derinlemesine görüşme tekniği kullanılmıştır. Çalışmanın temel bulguları; çalışma grubunda yer alan öğrencilerin sosyal medyaya yönelik tutumlarının olumlu olduğu, sosyal medyanın olumsuz taraflarının bertaraf edilmesi için çalışmalar yapılabileceği ve sosyal medyanın daha gerçekçi bir yere dönüştürülmesine yönelik yaklaşımların sergilenmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Çalışma, hızla kullanımı artan sosyal medyanın etki ve sonuçlarının, var olan tespit ve yorumlarının yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliğini ortaya koymuştur.