II. Lisansüstü Öğrenci Araştırma Kongresi Sona Erdi.

II. Lisansüstü Öğrenci Araştırma Kongresi Sona Erdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü tarafından düzenlenen II. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Lisansüstü Öğrenciler Araştırma Kongresi 20-21 Ocak 2023 tarihleri arasında yüz yüze ve online olarak gerçekleştirildi. 

Kongre ile ülkemizde nitelikli lisansüstü bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesinin teşvik edilmesi, ulusal ve uluslararası alanda yapılan bilimsel araştırmalara ilişkin bulgu ve bilgilerin paylaşılması, ve tartışılması için uluslararası bir ortam yaratılması amaçlandı.

Kongreye; iletişim bilimi, iletişim biliminin alt disiplinleri olan gazetecilik ve medya araştırmaları, dijital iletişim ve sosyal medya incelemeleri, kurumsal iletişim çalışmaları, halkla ilişkiler, reklamcılık ve film incelemeleri çalışmaları ile 14 ayrı üniversiteden 50’ye yakın yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı ve bildirilerini sundu.

Kongrede sunulan bildirilere ilişkin katılımcılar tarafından ilgili enstitüye teslim edilecek olan ‘Bildiri Tam Metinleri’ ise değerlendirme sonuçlarının ardından Mayıs 2023’de Kongre Bildiri Kitabı’nda elektronik ortamda yayınlanacak.  

Kongreyle ilgili duyurulara, www.iletisimveinternetkongresi.ticaret.edu.tr adresi üzerinden erişilebilmektedir.

 

Haber: İsmail Mücahit Aydemir 

Fotoğraflar: Alper İnce, Kaan Mete

×