‘‘Her Dönem Kendi İçinde Fırsatlar Sunuyor’’ Geniş Açı’da İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu Konuğumuz Oldu.

‘‘Her Dönem Kendi İçinde Fırsatlar Sunuyor’’ Geniş Açı’da İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu Konuğumuz Oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, Geniş Açı'da İsmail Mücahit Aydemir'in sorularını yanıtladı. Sözlerine 6 Şubat’ta yaşadığımız depremler sonrasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve tüm ülkemize sabır dileyerek başlayan Develioğlu, depremin ardından milletimizin ortaya koyduğu seferberliğe bir kez daha hayran kaldığını söyledi.

İstanbul Ticaret Odası’nda Şekip Avdagiç başkanlığında oluşturulan kriz masasının çalışmalarını ve İTO’nun yaptığı yardım çalışmalarını anlatan Develioğlu, ‘‘İnsani, ekonomik, sosyal olarak canımızı çok fazla yakan bir afet yaşadık ama ülkemizin birlik olduğunun ve adeta kenetlendiğini görmek beni ümitlendirdi. Allah bir daha böyle bir afeti ne ülkemize ne de insanlığa yaşatmasın’’ şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Odası’nın yeni dönemde planladığı çalışmaları ayrıntılarıyla anlatan Develioğlu, 141 yıllık köklü bir geçmişi olan İTO’nun hemen tüm çalışmalarında ticari hayata değer katmayı öncelediğini ifade etti. Develioğlu; Teknopark, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi başta olmak üzere İTO’nun gerçekleştirdiği eğitim, yayın, uluslararası fuar, girişimcilik ve inovasyon çalışmalarından söz etti.

Ülkemizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasının büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Develioğlu, hayatı boyunca gençlere çok değer verdiğinin altını çizdi. İş hayatında büyük krizler de yaşadığını belirten Develioğlu, ‘‘Her kriz kendi içinden fırsatlar çıkarabilir ve her dönem aslında kendi fırsatlarını barındırıyor’’ ifadelerini kullandı.

Programı İzlemek İçin Tıklayın

×