Habertürk TV Spikeri Oya Çebi TİMM TV’de

Habertürk TV Spikeri Oya Çebi TİMM TV’de

İstanbul Ticaret Üniversitesi TV stüdyosunda, moderatörlüğünü Elif Korkmaz ve Ekrem Topal’ın yaptığı, Habertürk spikeri Oya Çebi’nin konuk olduğu "Sektörün İçinden" programında keyifli bir söyleşi gerçekleşti.

Eğitim Hayatının ardından kariyerine Türkçe öğretmenliği yaparak başlayan Oya Çebi, haberciliğin her zaman tutkusu olduğunu ve Uğur Dündar’ın televizyon programından cesaret alıp Artı Bir TV’de stajyerliğe başladığını belirtti. Kariyer basamaklarına muhabirlik, ardından spikerlik ile devam etme sürecini anlatarak öğrencilere bir yol haritası çizmeleri gerektiğini söyledi.

Artı Bir TV’nin ardından TVEM’de haber editörlüğü yapmasının ona çok büyük bir tecrübe kazandırdığını ifade eden Oya Çebi, rekabetin çok olduğunu ve sektörde ayrışmak için kişinin kendisini hemen her alanda geliştirmesinin önemli olduğunu anlattı. Mesleğine Habertürk TV bünyesinde devam eden Çebi, öğrencilerle habercilik ve haber spikerliğine dair çok önemli teknik bilgiyi ve tecrübelerini paylaştı.

Bir yandan eğitimci kimliğini sürdüren ve Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezinde sunuculuk ve spikerlik eğitimleri veren Çebi, başarmanın çok çalışmadan olmayacağını dile getirdi ve zaman zaman yorulsa da sektörde var olmak için çalışmayı bırakmamak gerektiğini belirtti.

Oya Çebi’nin konuk olduğu bölüm çok yakında TİMM TV Youtube kanalı üzerinden paylaşılacak ve Sektörün İçinden programı, önümüzdeki haftalarda medya sektörünün başarılı isimlerini ağırlamaya devam edecek.

Haber: Bahar Mert (Medya ve İletişim 2. Sınıf Öğrencisi)

Fotoğraflar: Nurcan Köse (Medya ve İletişim 3. Sınıf Öğrencisi)

×