Cumhurbaşkanlığı Foto-Film Şube Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Resmi Fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar TİMM TV’de

Cumhurbaşkanlığı Foto-Film Şube Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Resmi Fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar TİMM TV’de

İstanbul Ticaret Üniversitesi TV stüdyosunda, moderatörlüğünü Bahar Mert ve Ekrem Topal’ın yaptığı “Sektörün İçinden” programına, Cumhurbaşkanlığı Fotofilm Şube Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Resmi Fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar konuk oldu.

Uzun yıllar sektörün içinde yer alan Murat Çetinmühürdar meslek hayatında nasıl bir yol izlediğini ve sektörde yaşadığı tecrübeleri iletişim fakültesi öğrencileri ile paylaştı. Foto muhabir olmak isteyenlere “Fotoğraf çekmeyi biliyorsanız burada sizi ayrıştıracak olan siyasal gündeme hâkim olmanız ve çok araştırmanızdır.” şeklinde tavsiyelerde bulundu. Söyleşi esnasında soruları keyifle yanıtlayan Çetinmühürdar, yer yer öğrencilere kendi çektiği fotoğraflardan da örnekler gösterdi, çekimler konusunda teknik önerilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çekerken fotoğrafın bir dinamiği olmasına özen gösterdiğini belirtti.

“Bir çekim gününde ortalama 5000 fotoğraf çekiyoruz!”

Çekim sürecinin çok hızlı ilerlediğini dile getiren Çetinmühürdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çekerken anı yakalamanın önemini vurguladı. Editoryal süreçte herhangi bir yanıltıcı düzenlemeye gidilmediğinden bahsederken bununla birlikte öğrencilere meslek etiğinin önemini anlattı.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Murat Çetinmühürdar’ ın konuk olduğu bölüm çok yakında TİMM TV Youtube kanalı üzerinden paylaşılacak. Sektörün İçinden programı, önümüzdeki haftalarda medya sektörünün başarılı isimlerini ağırlamaya devam edecek.

Haber: Bahar Mert

Fotoğraflar: M. Volkan Uludeveci, M. Sude Albayrak

×