Büyükelçi Faruk Kaymakçı Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Büyükelçi Faruk Kaymakçı Üniversiteli Gençlerle Buluştu

BÜYÜKELÇİ KAYMAKÇI GENÇLERLE BULUŞTU

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk Kaymakçı 20 Ekim'de İstanbul üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Merkezi'nde gençlerle buluştu.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Avrupa İlişkileri Kulübü, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü, Yıldız Teknik Üniversitesi partnerliğinde gerçekleşen etkinliğe birçok üniversiteden yüzlerce öğrenci katıldı.

Katılımcılar arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Münazara Kulübü'nden öğrenciler de yer aldı.

Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği Süreci ve gençler için fırsatlar hakkında konuşuldu. Büyükelçi Kaymakçı, gençlere söz konusu fırsatlar ve programlardan yararlanmaları için çağrıda bulundu.Etkinlik sırasında tüm öğrenciler mentimeter aracılığı ile geri dönütlerde bulundu. Etkinlik, karşılıklı etkileşim sağlanması nedeniyle öğrenciler tarafından oldukça yararlı ve keyifli bulundu. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara sertifika verildi.

Faruk Kaymakçı Kimdir?

21 Mart 1968 yılında Kastamonu ilinin Tosya ilçesinde dünyaya gelen Faruk Kaymakçı eğitimini Avrupa Koleji, Ankara Üniversitesi, Londa Ekonomi Okulu ve Strasburg Üniversitesi’nde tamamladı. 1994 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlayan Kaymakçı, Merkezde Balkanlar, Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar, Siyasal Planlama, ve Avrupa Birliği genel müdürlüklerinde görev yapmıştır. 2004 yılında Afganistan'da '' NATO Üstün Hizmet Madalyası'' ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca 2009-2011 yılları arasında AB Bakanlığı'nda Dışişleri Özel Müşaviri ve İletişim Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şubat 2017'de AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğine getirilen Büyükelçi Kaymakçı, Ağustos 2018'de Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı görevini üstlenmiştir.

Haber & Fotoğraflar: İlayda Gümüş (Medya ve İletişim 2.Sınıf Öğrencisi)

   

×