‘‘Bu Topluma ve Medeniyete Karşı Sorumluluk Hissediyorum’’ Geniş Açı'da Dr. Vahdettin Işık Konuğumuz Oldu.

‘‘Bu Topluma ve Medeniyete Karşı Sorumluluk Hissediyorum’’ Geniş Açı'da Dr. Vahdettin Işık Konuğumuz Oldu.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Vahdettin Işık Geniş Açı programında İsmail Mücahit Aydemir’in sorularını yanıtladı.

Sözlerine 6 Şubat’ta yaşadığımız depremler sonrasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve tüm ülkemize sabır dileyerek başlayan Dr. Işık, deprem sonrasında tüm milletimizin adeta seferber olmasının önemini vurguladı ve ‘‘Ülkemizin her bir ferdinin sahip olduğu dinamizmi, adanmışlığı, birbirine sahip çıkma ruhu ve bilincini çok önemsiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Hayatı boyunca eğitim faaliyetlerine büyük emek ve önem verdiğini belirten Dr. Işık, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü bünyesindeki çalışmalarına değindi. Said Halim Paşa’ya dair yazdığı eser ve yaptığı çalışmaların sorulması üzerine Dr. Işık, ‘‘Said Halim Paşa hayatı boyunca ortaya koyduğu eserlerde çok tutarlı bir felsefeye sahip olan entelektüel bir şahsiyet. Batı’da, İsviçre’de okumuş ama bu toprakları da iyi biliyor. Hem kendi geleneğine hâkim hem de çağdaş dünyayı tanıyor. Başta Said Halim Paşa’yı ve o kuşağı iyi tanımak, aslında bizim 150-200 yıllık maceramızı anlamak için çok büyük bir fırsat sunuyor bizlere’’ şeklinde konuştu.

 

×