Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanımız Sabri Erdemir’e sorduk

Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanımız Sabri Erdemir’e sorduk

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü, öğrencilere iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun bilgisayar programlama ve teknoloji becerileri kazandırmayı hedefliyor. Staj imkanları, teknoloji odaklı eğitim ve uygulamalı derslerle öğrencileri iş dünyasına hazırlıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Sabri Erdemir’e Bilgisayar Programcılığı Bölümüne dair sorularımızı cevapladı.

Bilgisayar Programcılığı Programının misyon ve vizyonu nedir?

Ülkemizin gelişmekte olan ekonomisine, aynı zamanda yine gelişmekte olan teknolojiyle beraber ihtiyaç duyulan ara elemanların kaliteli, nitelikli olarak personellerin yetiştirilmesini bölümümüzde hedeflemekteyiz.

Bilgisayar Programcılığı Akademik Programları ve bu programların öğrencilere katkıları nelerdir?

Biz normalde yazılım temelli dersleri vermenin yanı sıra aynı zamanda web program içerikleri, internet içerikleri, ağ temelleri dersleri veriyoruz. Yine bunların yanında öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini tamamlayacak dersleri de programlarımızda sunmaktayız.

Öğrenciler neden Bilgisayar Programcılığı Programını tercih etmeli?

Teknoloji gelişmesiyle beraber yediden yetmiş herkes tarafından kullanılmaktadır. Özellikle gençlerimiz yoğun bir şekilde teknolojik aletleri, teknolojik cihazları kullanmaya devam etmekte. Biz bu öğrencilerimizden, bu konuda istekli olan, hevesli olan ve yazılım merakı olan, yazılıma doğru bir yönelimi olan arkadaşlarımızı üniversitemize bekleriz.

Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri İş Dünyasına Nasıl Hazırlıyor?

Üniversitemiz olarak öncelikle arkadaşlarımızın eğitim gördükleri alanda staj yapma imkanları sağlıyoruz. Bu stajlar sayesinde dışarıda, piyasada ve saha dediğimiz alanda bizde görmüş oldukları eğitimleri orada pekiştirecek tecrübeler katmaktayız. Bu konuda öğrencilerimize destek vermekteyiz. Aynı zamanda kendi laboratuvarlarımızda bizden istedikleri zaman laboratuvarlarımızı açarak burada gelişmelerini sağlamaktayız.

Bilgisayar Programcılığı Programının İstanbul Ticaret Üniversitesinde okumanın avantajları nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi bildiğiniz üzere İstanbul Ticaret Odası'na bağlı bir üniversitedir. İstanbul Ticaret Odası'nın imkanlarından bu öğrencilerimizi faydalandırmaya çalışmaktayız. Yine İstanbul Ticaret Odası'nın binlerce kurumu olmakta ve bu kurumlarında tabii ki bizde yetişecek personellere, ara elemanlara, kaliteli elemanlara ihtiyaç duymaktadır. Biz bu konuda elimizden geldiğince okuyan öğrencilerimize yardımcı olmaktayız.

Bilgisayar Programcılığı Programı eğitimlerinde teknolojinin rolü nedir?

Bilgisayar temel olarak zaten teknolojiye dayanan bir bölümü olmakta. Öğrencilerimizin son teknolojiyle kurulan bu laboratuvarlarda iyi bir eğitim almalarını sağlamaktayız. Örnek verecek olursak, yine yenilenen Mac laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz, eğitimlerinde bu dersleri almaktadır.

Bilgisayar Programcılığı Programının En’leri nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden ayıran en büyük özelliğinin, akademik personelimizin aynı zamanda sahada bu konuda yeterli tecrübeye sahip olmaları. Şimdi sadece işleri biz teorik olarak devam ettirmeyip, aynı zamanda uygulamalı, yani yoğun bir şekilde öğrencilerimizi uygulamaya tabi tutmaktayız. Bunu neden yapıyoruz? Çünkü dışarıdaki isteğin, bu öğrencilerden beklentilerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz de bu doğrultuda öğrencilere, bu uygulama ağırlıklı derslerimizle kaliteli bir personel olmayı hedefliyoruz.

 

×